Всички участници в проявата се събраха в 14,00 часа във физкултурния салон на ПМГ „Нанчо Попович“

Заключителната част от инициативата на Младежка банка – Шумен „Не си ти, когато си груб” се проведе на 27 февруари 2016 г. в Шумен. Всички участници в проявата се събраха в 14,00 часа във физкултурния салон на ПМГ „Нанчо Попович“, където се проведе открит урок по самозащита. На събитието присъстваха представители на няколко клуба по бойни изкуства в Шумен. Те демонстрираха различни техники за самозащита. Със свои състезатели и треньори в проявата се включиха Айкидо клуб „Зан Шин“, Асоциация Шън Лун, Карате клуб „Киокушин“ и СК по бойни изкуства „Бушидо“.

Всички присъстващи получиха силиконова гривна с надпис „Не си ти, когато си груб“.

По време на инициативата „Не си ти, когато си груб” повече от 2 700 ученици от Шумен имаха възможност да ударят „боксовата круша на гнева”, която, заедно с информационни материали по темата, обиколи 5 шуменски училища.

Макар че беше проведено заключителното събитие в тази кампания, крушата на гнева ще продължи да обикаля, защото идеята на инициаторите от Младежка банка Шумен е да покажат на своите връстници, че чрез спорт можем да се справим с агресивността и да изразходваме натрупаната негативна енергия.