В Деня, когато някои празнуват празника на лозарите и виното, други – на любовта, а трети и двете, четири от Младежките банки, организират дарителски акции в подкрепа на младежки проекти.

Днес от 11 ч. в Сити центъра в Ловеч започна дарителската инициатива на Младежка банка Ловеч. Желаещите да подкрепят усилията на младежите, могат да дарят в специално създадените за целта кутии. Набраните средства ще допълнят фонда на Младежката банка и ще бъдат разпределени за реализирането на младежки проекти на територията на град Ловеч.

Lovech.jpg

Жители на Бургас, Ловеч и Силистра ще получат ръчно изработени сувенири и сладки срещу символични дарения. Със събраните средства екипите на Младежките банки ще подкрепят идеите на свои връстници в съответните градове. 

Още от вчера доброволци от двете училища ПГИ „Робер Шуман“ и ПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград домакинстват благотворителния щанд на Младежката банка в Разград. 

От 11 часа днес започна и базарът на Младежка банка Силистра. Младежите изненадват дарителите с тематични сувенири.

silistra.jpg

С вкусна курабийка с надпис „Любовта е действие“ ще зарадват своите дарители от Младежка банка Бургас.

27847786_2009907732668118_2017523258_n.jpg

Младежките банки в Бургас, Ловеч, Разград и Силистра са част от мрежата Младежка банка, която Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепя от 2012 г. насам по програма „Младежка банка“. Благодарение на програмата повече от 250 младежки лидери са обучени в управлението на дарителски програми. В резултат - младежките са набрали над 200 000 лв., с които са подкрепи 85 идеи на свои връстници. Проектите, финансирани от Младежките банки са достигнали до повече от 400 000 младежи от цялата страна.